18.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinKorat - pisica albastra purtatoare de noroc

Korat – pisica albastra purtatoare de noroc

Rasa Korat – cunoscuta si sub denumirea de pisica albastra cu noduri pe coada – este originara din Thailanda. Este una dintre cele mai vechi rase cunoscute, primele scrieri despre ea aparând in jurul anului 1350, si este considerata una din cele 17 rase de pisici care aduc noroc.


Culoarea pisicilor din aceasta rasa este argintiu cu reflexii albastre. Specialistii descriu aceasta culoare ca fiind „albastrul unui nor de ploaie“, combinat cu un „argintiu ca spuma marii“.


Conform legendelor populare, cu cât pisica are mai multe noduri pe coada, cu atât este mai norocoasa… standardele insa nu accepta aceste noduri decât daca ele nu sunt vizibile.


Are cinci „inimi“


Privit din fata, capul pisicii pare a avea forma de inima, iar nasul de asemenea. A treia „inima“ o vedem privind capul de sus. Cea de-a patra este formata de muschii pieptului, iar ultima, care nu este la vedere, este, bineinteles, inima propriu-zisa. Ochii sunt mari, luminosi si intotdeauna atenti la ce se intâmpla in jur. Culoarea lor variaza in functie de vârsta pisicii – puii au ochii de culoare verde-galbui, la maturitate ajungând verde inchis. Urechile sunt rotunjite la vârf si sunt ridicate in permanenta.


Korat, o pisica speciala


Toate pisicile prin natura lor sunt animale inteligente, dar Korat nu mai are nevoie sa demonstreze acest lucru. Doar privind-o ne putem da seama ce doreste si totodata ai senzatia ca stie ce gândesti.


Pisicile Korat sunt extrem de loiale stapânilor, daruindu-le multa afectiune si dragoste. Nu se adapteaza foarte usor la schimbari si, prin urmare, cine doreste o astfel de pisica e bine sa se gândeasca de doua ori inainte.


Sunt foarte jucause si au nevoie de multa miscare. Fiti atenti când mergeti prin casa sau prin curte, vor fi in permanenta in preajma dumneavoastra dorind sa se joace. Poate parea ciudat pentru o pisica sa alerge, exact ca un câine, dupa o jucarie pe care i-o aruncati, dar Korat adora acest gen de jocuri si nu se va opri chiar daca este foarte obosita.


Persoanele care doresc sa cresca o astfel de pisica trebuie sa aiba multa rabdare, sa fie meticuloase, sa iubeasca animalele, sa cunoasca tehnicile de ingrijire a acestei pisici si sa ii acorde foarte multa atentie si timp.


Material realizat in colaborare cu medicul veterinar Adrian Dinu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS